Hakkımda





İstanbul’da doğan kemençe sanatçısı Sercan Halili, 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın lise ve üniversite birimlerinde 3 telli kemençe, 4 telli kemençe ve alto kemençe eğitimini tamamlayıp, T.C. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Bölümü’nde Yüksek Lisans programını bitirdi.

Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli müzik grupları ve senfonik orkestralar ile müzik festivallerinde konser serilerine katıldı. Burhan Öcal ile İsviçre’de ”Sufi Bach Orient meets Occident”, Edward Powell ile Kanada’da “Ragmakam”, Natalia Mann ile Yeni Zelanda’da “Pasif-İst” ve piyanist Erman Türkeli ile beraber dünya müziklerini içinde bulunduran “İstanbul Duo” adlı albüm çalışmalarında yer aldı. Bu projelerle dünyanın çeşitli yerlerinde konserlere katıldı. Pera Ensemble ile yurt dışı konserlerine katıldı. Halen üyesi bulunduğu “Söz Saz İstanbul” topluluğu ile beş albüm ve sayısız konserler yapmıştır. “Hotel İstanbul” isimli ilk solo albümünü 2010 yılında yapan sanatçı bu projeyle konserler de vermiştir. 2008 yılından bu yana çeşitli orkestralarla solist olarak Oğuzhan Balcı’nın bestelediği “Kemençe Konçertinosu”nu icra eden Halili aynı zamanda eserin dünyada ilk kaydını da gerçekleştirmiştir.

2008 ile 2010 yılları arasında, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası Türk Müziği Topluluğu’nda kemençe sanatçısı olarak çalışan Sercan Halili, 2010 ile 2013 yılları arasında Haliç Üniversitesi Konservatuarı’nda kemençe dersleri verdi. 2010 yılında Barcelona Liceu Konservatuarı ve Madrid Kraliyet Konservatuarı başta olmak üzere, bu şehirlerdeki muhtelif konservatuarlarda kemençe workshopları verdi. 2012 ile 2018 yılları arasında Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu’nda kemençe sanatçısı olarak görev yaptı.

2015 yılında TRT Ankara Radyosu kemençe sanatçısı olarak göreve başlayan sanatçı, halen TRT İstanbul Radyosu’nda görevine devam ediyor. Ayrıca birçok albüm çalışmasında, dizi, sinema, reklam müziklerinde kemençe icracısı ve müzik yönetmeni olarak yer alan sanatçı, çeşitli müzik tarzları ile stüdyo, konser, sahne, beste çalışmalarına ve akademik platformdaki çalışmalarına devam etmektedir.
×